graviditetstegn

9 tegn på graviditet

Af momkind admin

graviditetstegn

Er jeg gravid? Tidlige tegn på graviditet kan være symptomer som kvalme. Men der findes flere tegn, du kan være opmærksom på.


Er jeg gravid?

Måske sidder du med fornemmelsen af, at du er gravid. Men det er for tidligt at tage en graviditetstest. Herunder finder du 9 tidlige tegn på graviditet.

Men husk:

 • Disse tegn er ikke ensbetydende med, at du er gravid.
 • Du kan også godt være gravid, selvom du ikke oplever nogle af disse symptomer.
 • For at vide det med sikkerhed, skal du tage en graviditetstest, og den kan du tidligst tage den dag, du skulle have haft din menstruation.
Men kan du ikke vente med at spekulere, så forstår vi dig altså godt.

   

  Gravid eller skal du til et babyshower?
  Køb en momkind box

   

  Her er 9 tegn på graviditet


  1. Menstruationen udebliver hvis du er gravid

  Udebleven menstruation kan være tegn på, at du er gravid. Men her har det betydning, om din menstruation er regelmæssig. Andre faktorer, såsom stress, sygdom, vægttab eller vægtøgning, eller hvis du er stoppet med p-piller, kan også indvirke på din cyklus.

   

  2. Ømme bryster er tegn på graviditet

  De hormonelle forandringer i en graviditet kan påvirke dine bryster. Det kan blive ømme og føles anderles, ekstra følsomme, eller lidt tungere. Dette kan ske allerede 1-2 uger efter undfangelsen. Dog kan disse symptomer også være forbundet med en mestruation.

   

  3. Kvalme kan være et graviditetstegn

  Hvornår får man kvalme? Morgenkvalme indtræffer ofte først, når vi er 6-7 uger inde i graviditeten. Men nogle kvinder oplever den helt fra starten. Måske raller du allerede i kummen. Det kan betyde, at du er gravid.

   

  4. Træthed er normalt hos gravide

  Træthed opleves som følge af den øgede hormonmængde i din krop. At skabe et barn kræve energi, hvorfor ekstrem træthed kan være et tidligt tegn på, at du er gravid. Men tænk først på, om der kan være andre årsager til din træthed.

   

  5. Pletblødning kan være et tegn på graviditet

  Nogle kvinder oplever en pletblødning omkring den dag, hvor de skulle have haft deres menstruation. Det kan være tegnblødning og betyde, at du er gravid. Dog kan pletblødning også skyldes infektion eller reaktion efter et samleje.

   

  6. Øget smags- og lugtesans 

  Kan du pludselig ikke lide smagen af spegepølse? Lugter alt lidt af løg? Det kan betyde, at du er gravid. Årsagen er ukendt, men nogle mener, at det stammer fra urtiden, hvor kvinder skulle undgå at spise fordærvet mad.

   

  7. Svimmelhed kan skyldes graviditet

  På grund af et lav blodtryk eller lavt blodsukker, kan du blive svimmel. Det kan også hænge sammen med kvalmen og trætheden. Sæt dig ned og drik noget vand. Måske er du gravid. 

   

  8. Humørsvingninger er normalt hos gravide

  Hormoner betyder humørsvingninger. Du kan opleve, at du pludselig bliver mere sentimental, vred eller frustreret. Dette kan betyde, at du er gravid. Men det kan også være tegn på en forestående menstruation.

   

  9. Smerter i underliv kan være et tegn på graviditet

  Du kan opleve små jag i underlivet. Det kan minde lidt om menstruationssmerter. Det kan være fordi, at der er gang i noget dernede, men det kan også betyde, at din menstruation er på vej.