Strækmærker: De 3 bedste råd til dig, der er gravid

Strækmærker: De 3 bedste råd til dig, der er gravid

Af momkind admin

Strækmærker: De 3 bedste råd til dig, der er gravid

Det er helt normalt, at du får strækmærker under din graviditet. Over 80% af gravide oplever at få strækmærker. 

Hvordan opstår strækmærker?

Huden består af flere lag, og strækkes vores hud hurtigere, end den kan følge med, eksempelvis under en graviditet, opstår dét, der kaldes for ’strækmærker’. Strækmærkerne forekommer i ’læderhuden’ som er hudlaget mellem over- og underhuden.

Fibrene bliver simpelthen trukket over og der kan komme lange, ofte rød-lilla, mærker. Strækmærker kan være helt tynde eller op til 1-2 centimeter brede. Strækmærkerne viser sig oftest på vores mave, lår, baller og/eller bryster.

Flere undersøgelser viser, at over 80% af alle gravide oplever at få strækmærker. 

  

 

Hvordan kan man undgå strækmærker?

De er desværre ikke mulige at forebygge, men der er nogle ting, du som gravid kan være opmærksom på.

  1. Vær opmærksom på din vægt - Det eneste vi selv kan gøre for at mindske risikoen for strækmærker er, at følge din jordemoders anvisninger omkring din vægt. Det er et faktum, at overvægt øger risikoen for strækmærker. Men husk, at babys sundhed er vigtigst.
  2. Har din mor strækmærker? - Strækmærker kan være genetisk arvelige, så prøv at spørge din mor, om hun fik mange strækmærker under sin graviditet. Det kan betyde, at hendes hud mangler elastin – et stof i vores hud der er med til at gøre den elastisk. Og mangler hun det, gør du nok også.
  3. Lær at elske dine strækmærker! - Helt grundlæggende er det ikke muligt at forebygge strækmærker. Der er nok mange brands og produkter der vil prøve at bilde dig ind, at smører du dig med denne creme, så får du ingen strækmærker. Men det’ løgn. Desværre.

Kan strækmærkerne gå væk igen?

Nej, har du først fået dem, som er de en fast del af dig. Og det kan være ret smukt! Prøv at se profilen @glitterstretchmarks.

 


Husk også, at det kan være dejligt at smøre mave, bryster og lår med en fed olie. Det gør huden blødere og får den til at se mere lækker og tonet ud.

Sådan en olie finder du i alle momkind boxes. Det er Arganolien, som er en fed olie, der er specielt god til at få huden til at føles mere spændstig.Gravid? Eller kender du en, der er?
Køb en momkind box.
momkind box deluxe